DÍAZ/MENGUAL/ROCA – CADENA TRÒFICA

CADENA TRÒFICA

Artist : Joan Díaz / David Mengual / Oriol Roca
Release Date : September 18, 2015
Label : Discemdi / Seed Music
Format : CD

Recorded on July 2015 at Music Lan Studios (Girona)

Sound engineer: Jordi Solé

Mixing and mastering: Quim Puigtió “Kato”

Executive producer: Rut Martínez

Photography and artwork by Carles Roche

All compositions by Joan Díaz, David Mengual and Oriol Roca

Go to DÍAZ/MENGUAL/ROCA

Buy album:

The project Cadena Tròfica is inspired by some of the ideas that have made of the Bauhaus movement, a landmark in the history of twentieth century art. The creative process is what shapes the fate of an artwork and the artists themselves, and during this process, any element that shape our creative and cognitive perimeter should not be dissociated. The artistic experience comes through craftsmanship as philosophy comes through thought. How could we imagine a whole rest without the image of an icy landscape? How to articulate musical forms without considering the architectural structure of a building? And thinking about instrumentation without imaging the grain of a film? The phrasing of a musical motif, does it not become the stroke of a painting? Are the parameters that determine the structure of a musical work, not common to those working in the design of a glass of water? CADENA TROFICA intends to form part of the creative chain that share different aesthetics, artistic disciplines, and currents of thought, through original music largely inspired in the essence that gave meaning to the Bauhaus school.

 

El projecte Cadena Tròfica està inspirat en algunes de les idees que han fet de la Bauhaus un referent en la història de l’art del segle vint. El procés creatiu és allò que marca el destí d’una obra i dels propis artistes i, en el decurs d’aquest procés, no s’han de dissociar cap dels elements que configuren el nostre perímetre creatiu i de coneixement. L’art arriba pel camí de l’artesania com la filosofia ho fa a través del pensament. Com podríem imaginar un compàs de silenci sense la imatge d’un paisatge gèlid? Com articular formes musicals sense contemplar l’estructura arquitectònica d’un edifici? I pensar en una instrumentació sense que et vingui al cap el gra d’una pel·lícula? El fraseig d’un motiu musical, no esdevé el traç d’una pintura? Els paràmetres que condicionen l’estructura d’una obra musical no són comuns als que actuen en el disseny d’un got? Cadena tròfica pretén formar part d’aquesta cadena creativa que comparteixen les diferents disciplines estètiques, artístiques i de pensament a través de la música original que s’inspira, en bona mesura, en l’essència que va donar sentit a la mateixa escola Bauhaus.

 

David Mengual: double bass

Joan Díaz: piano

Oriol Roca: drums

 

Booking: www.seedmusic.eu

PRESS

Guardonat també en diverses ocasions és el pianista Joan Díaz, compositor, arranjador i reconegut pedagog que, en companyia del contrabaixista David Mengual i el bateria Oriol Roca, presentava, el 24 d’octubre, el disc Cadena tròfica —treball que signen com a Díaz / Mengual / Roca— a la sala petita de L’Auditori, en el marc de 47è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Als antípodes de la disbauxa de la FAE, Díaz, Mengual i Roca ens ofereixen un espectacle de concepte, gairebé de recolliment interior, en el qual diuen vincular la creació musical amb altres disciplines artístiques, a partir de les idees de la Bauhaus alemanya. No en va, durant el concert es van projectar diferents imatges del fotògraf Carles Roche. Des del silenci, des del xiuxiueig, des de la bellesa, la música avançava a batzegades, amb cadències capricioses, però també en alguns fragments amb un excés de lentitud. Contrastava l’estil heterodox del bateria Roca amb el toc elegant del mestre Díaz. Entre els moments més sorprenents, el contrapunt energètic del tema “Trapezi”, amb un solo de teclat vintage inclòs. Cadena tròfica és una proposta de difícil classificació —“diferent”, en dirien alguns—, que demostra l’etraordinari caràcter versàtil del pianista Joan Díaz, i per descomptat també del contrabaixista David Mengual i el bateria Oriol Roca. Martí Farré, Núvol.com (November 2015).

No Comments

Post a Comment

X